ELSWEN creations

Pic 1

videoERICAMERAFotoclub Ericamera bestaat in 2023 50 jaar en dat is gevierd met o.a. een speciale jubileumexpositie in de bijzondere Kruisruimte, Generaal Bothastraat 7e in Eindhoven.

Language: NL

Fotoclub Ericamera 50 jaar


Jubileum Expositie in de Kruisruimte te EindhovenEricamera is opgericht op 26 februari 1973 en is begonnen in een bouwkeet in de jonge Eindhovense wijk Woenselse Heide. De naam van de club is daarvan afgeleid: Erica komt uit het latijn en betekent dopheide.
Begonnen met (analoge) zwart-wit fotografie en daarmee landelijk bekend geworden. Tegenwoordig werkt ieder lid digitaal, meest in kleur, maar soms komen er ook zwart-wit 'parels' op het bord.

Jan Visser heeft een uitgebreide video impressie gemaakt van de exposerende leden met hun werk, de opening en de op- en afbouw van deze expositie.
Ieder lid presenteert zijn/haar werk op zijn/haar manier aangevuld met korte commentaren van medeleden en bezoekers.

De video laat o.a. de verschillende werkwijzen van ophangen en presentatie zien. Ook de (soms tegengestelde) meningen in deze video zijn interessant en daaruit blijkt dat zienswijzen (mogen) verschillen. Je mag natuurlijk je eigen mening hiermee toetsen.

Pic
video:
Ericamera Expositie Video [42:19 min, YouTube].